Arkiv 2020

Akriv 2020


Information från styrelsen

publicerat: 16 november


Som ni kanske har sett på avierna från HSB så kommer medlemsavgifter och garage/parkerings-hyror höjas nästa år. Medlemsavgifterna har höjts med 2 % för att matcha infaltionsmålet. Eftersom hyror för parkeringar och garage inte höjts på några år höjs dessa i år med 10%.


Har ni några frågor angående detta mail styrelsen på info@brfostraporten.se


Mvh Styrelsen


INSTÄLLT - Julgransresning & julfest
publicerat: 17 november


P.g.a. tidigare och det nya restriktionerna har styrelsen valt att ställa in både julfest och julgransresning. Vi hoppas att alla i föreningen har förstålse för detta.


Mvh Styrelsen


Intresseförfrågan permobilgarage

publicerat: 2 november


En av våra tidigare medlemmar nyttjade ett permobilgarage som finns i föreningen. Detta har nyttjats av andra medlemmar tidigare och innan det forslas bort undrar vi om det finns intresse av andra att nyttja detta?


För mer information skicka ett mail till info@brfostraporten.se


Mvh Styrelsen


Placering av Radondosor

publicerat: 23 oktober


Nu är ett datum satt för utplacering av Radondosorna. Detta kommer att ske den 29/10 V.44. För att vi skall kunna göra detta behöver vi ha tillgång till alla lägenheter precis som när vi bytte operatör för tele/bredband.


Placering av dosorna:

Det kommer placeras två dosor per lägenhet och dosorna skall ha ett minimumavstånd på 25 cm till golv, väggar och tak. För att dosorna inte skall komma bort eller vara i vägen så kommer vi att försöka hänga dosorna i befintliga krokar i tak eller i taklampor. De rum som dosorna väljs att placeras mellan är sovrum, vardagsrum och kök. Matningstiden är på minst 60 dagar och styrelsen kommer med information senare om när vi kommer att plocka ner dosorna.


Hälsningar Styrelsen


Halloweenmys 29/10

publicerat: 18 oktober


Hej alla medlemmar


Nu är det dags att göra något extra kul för barnen i föreningen igen. Påskskoj som vi hade i våras blev väldigt lyckat, så nu tänkte vi ha lite Halloweenmys 🎃


Detta gör vi Torsdagen den 29 oktober klockan 17.30. Vi träffas vid grillplatsen. De som vill får klä ut sig, men då måste man tänka på att inte vara läskiga. Inga masker eller läskigt smink. 


Föreningen bjuder på korv med bröd och Festis. Det blir också en liten ”spökjakt” så ta med en ficklampa. Om inte vädret ställer till det allt för mycket, så blir det lite pyssel för dom som vill.


Om man vill vara med på detta så hör av er till Camilla i 45:an med antal barn och vuxna som kommer. Ni kan skicka ett sms på 0739715418.


Mvh Styrelsen


Information från styrelsen - Radonmätning

publicerat: 14 september


Under hösten/vintern kommer vi att utföra en radonmätning i våra fastigheter. Mätperioden för radon är mellan 1 oktober - 30 april och vi planerar start av mätningen i oktober. Detta innebär att det kommer placeras 2 mätdosor i alla lägenheter med markkontakt och i 10 utvalda lägenheter på övre plan. Mättiden som dosorna skall ligga i våra lägenheter är minst 60 dagar. Dosornas placering önskas vara i sovrum, vardagsrum och helst så centrerat det går för att få en så korrekt mätning som möjligt. 

Placering av dosor kommer att skötas av styrelsen då detta måste dokumenteras för att kommunen ska kunna godkänna mätningen som giltig.

Vid avslutad mätning kommer styrelsen kommunicera ut resultatet till er.

Styrelsen kommer med ytterligare information när vi närmar oss startdatum för mätning.


Mvh Styrelsen

Brf Östra Porten


Stort tack till er som var med idag!

publicerat: 5 september


Styrelsen är enormt nöjda med allas insats på fixardagen, som genomfördes idag. Ni kan alla känna er nöjda med er insats och det är roligt att se sådan entusiasm bland er medlemmar.

Även om en stor insats genomfördes finns det fortfarande lite saker kvar att genomföra och styrelsen vill passa på att utlysa frågan om ytterligare insatser för föreningen. Vi behöver bland annat hjälp att genomföra ytterligare tvätt/målning på taken över ingångarna och kortsidor på garage, samt rensa och köra ut jord i rabatter.

Styrelsen vill också passa på att påminna om att föreningen hela tiden behöver ett nytt inflöde av engagerade personer. Inför nästa år behöver vi hitta en ny revisor. Är det någon som kan tänka sig att ta på sig uppgiften, så skicka ett e-post till info@brfostraporten.se.

Återigen stort tack från oss i styrelsen.


Grävarbete fjärrvärme

publicerat: 17 augusti


Hej medlemmar!


Hoppas att sommaren har varit bra och att alla har haft/har en fin semester.


Ett omfattande grävarbete skall påbörjas på Östra porten under v.37-38 som kommer pågå ett antal veckor. Grävarbetet gäller för dragning av fjärrvärmerör upp till Ställets nya fastigheter och skall gå över gräsmattan mellan Föreningslokalen och 21:ans lägenheter och sedan upp över delar av den norra parkeringen. Som några av er redan kanske sett så har de grävt bort en del av vallen som är bredvid 21an och detta för att de skall komma åt samt forsla utrustning till och från den plats där fjärrvärmen skall gå under banvallen.


Vad vi hittills vet är att grävningen kommer att påverka P-platserna 12-19 och P-platser utanför föreningslokalen. Vår ambition är att frigör P-platser vid basketkorgen och jämte denna under den tid som arbetet pågår. Vi kommer som ett resultat av detta ha färre gästplatser att tillgå under arbetet. Om det blir fullt på de gästparkeringar som vi har så kan ni hänvisa gäster till pendelparkering som finns på andra sidan vid stationen.


Det kan finnas en möjlighet att parkera kvällstid på de ordinarie platserna (man lägger tjocka järnplåtar över diket) men det förutsätter att bilarna MÅSTE flyttas innan arbetet skall påbörjas på morgonen. Till er som har en parkering som kommer bli påverkad av detta arbete men som inte tycker sig behöva en "utbytesparkering" dessa veckor får gärna höra av sig till styrelsen och meddela detta för att underlätta vårt arbete. Detta görs enklast på mail-adressen nedan.

Men om detta återkommer vi.


Med vänliga hälsningar

Styrelsen BRF Östra porten


Vid frågor kontakta oss på info@brfostraporten.se


INSTÄLLD KRÄFTSKIVA

publicerat: 11 augusti


Styrlesen beslutade under styrlsemötet den 10/8 att ställa in årets kräftskiva, p.g.a. den potientiella smittorisk, vid ett sådant evenemang, då man inte kan hålla socialdistansiering.

Vi tycker alla i styrelsen att är väldigt tråkigt och ser istället fram emot framtid arrangmang i föreningen


Mvh Stryelsen


Arbete i rabatterna

publicerat: 11 augusti


Vi kommer nu med frivilla från föreningen börja åtgärda välkomstrabatterna utanför 27:an och 55:an. Arbetet kommer att utföras den 16/8, 22/8 och under fixardagen den 5/9. Finns det personer, som är intresserade av att hjälpa till, som ännu inte anmält sitt intresse är välkomna ut och hjälpa till under dessa tillfällen.


Mvh Markteamet


Frivilliga till trädgårdsarbete sökes

publicerat: 12 juni


Styrelsen bad under våren Svensk Mark Service om offert för att se över förenings rabatter med mer/nya växter. Detta är inget som ingår i vårt grundavtal med Mark Service vilket innebär att dessa åtgärder blir en extra kostnad. Värdet för arbetet som vi pratade om att genomföra uppgick till totalt 48 900 kr.


Detta tyckte vi i styrelsen var lite för dyrt och tänker att dessa pengar kan användas till bättre saker i föreningen. Därför vänder vi oss till er medlemmar för att se om det finns några som kan tänka sig att bidra med tid, energi och kärlek till vår gemensamma utemiljö. Med frivillig arbetskraft från medlemmar hoppas vi kunna hålla nere kostnaderna och även få en utemiljö vi kan vara stolta över.


Om medlemmar visar intresse, är tanken att börja med de rabatter som finns utanför 27:an och 55:an. Det är dessa som de dyraste offerterna gäller. Vi har uppskattat att detta kan genomföras till en kostnad på ungefär 6000 kr. Vilket gör att föreningen får avrundat 40 000 kr att använda till annat.


Så anmäla ditt intresse genom att skicka ett mail till mark@brfostraporten.se eller prata med Magnus Bertilsson Östra Porten 45.

 

Information från styrelsen

publicerat: 18 maj


Söndagen 10:e maj hade Brf Östra porten sin årliga stämma och på onsdagen den 13:e konstituerade sig den nya styrelsen.

Från den tidigare styrelsen avgick Ordf. Henrik Wenklo, vice ordf. Michael Stenfeldt och ledamoten HelenaJohansson helt ur styrelsen.

Nya styrelseledamöter som tillträdde var

Markus Andersson (ordinarie)

Christoffer Svensson (ordinarie)

Magnus Bertilsson (ordinarie)

Joakim Sköld  ( suppleant)

Markus Andreasson (suppleant).

Växlade poster:

Bengt Edorsson fr. ord.ledamot/Ordf.

Jonas Köre fr.ord.ledamot/vice ordf.


Styrelsen vill tacka Brf Östra portens medlemmar för den stora uppslutningen vid årets årsmöte som kunde genomföras på ett bra sätt trots Corona tider.


Vi hoppas vidare att resten av verksamhetsåret fortsätter utan större svårigheter och att Sverige kommer ut ur pandemin med minsta möjliga förluster.


Hälsningar
Styrelsen gm
Bengt Edorsson
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE BRF ÖSTRA PORTEN

publicerat: 3 maj


Styrelsen för Brf Östra Porten kallar härmed till årsmöte enligt nedan.


Den som inte kan delta på årsmötet kan utse ombud. Ombud skall lämna in skriftligt daterad fullmakt till årsmötet. Ladda ner och använd gärna mall som finns nedan.


Läs gärna igenom paragraf 13-28 i våra stadgar inför årsmötet. Du finner stadgarna på föreningens
hemsida.


Eftersom myndigheterna påbjuder att vi håller avstånd från varandra p g a Covid 19, kommer årets årsmötet hållas i Ytterbyskolans gymnastiksal.


När: Söndag den 10/5 kl 17:00-19:00
Var: Ytterbyskolans gymnastiksal, Skolvägen i Ytterby
Vi bjuder på fika


Välkomna!
Styrelsen


Ladda ner kallelse och dagordning

Ladda ner mall för fullmakt


Odla mera!

publicerat: 24 april


Jag vet att vi lever i coronatider, men man kan gå ut har jag fattat det som, om man bara tänker på att undvika social kontakt.


Det är alltså ingen dum idé att börja med lite odling. För Er som är intresserade av att odla sallad morötter spenat osv finns möjligheten att boka Er för att använda någon av föreningens bäddar.


På översikten ser Ni att 3 lådor är bokade. Förutom de upphöjda lådbäddarna finns även 2 mindre och 3 större frilandsbäddar.


Det finns bara ett enda krav och det är att Din bokade bädd måste utnyttjas.


Behöver du hjälp med att komma igång; boka, veta lite mer osv. kan du ringa, sms:a eller maila mig:
0733 224045 och brikkindawalla@hotmail.se


Mvh Bengt Edorsson
Östra porten 27


Ladda ner översikt


Information från styrelsen

publicerat: 15 april


 • Som en konsekvens av corona läget har styrelsen bestlutat att flytta helgens vårfixardagen till den 5 september.
 • Motioner inför årsmötet behöver skickas till styrelsen senast den 30 april, motionerna skickas digitalt till info@brfostraporten.se
 • Valberedningen söker fortfarande engagerad att ställa upp i föreningen, det saknas fortfarande personer till styrelsen.
 • Ni har väl inte missat att föreningen nu har en rullstolsramp som finns att låna i grovsoprummet.
 • På årsmötet kommer det att beslutas om upphandling av tv, bredband och el-laddstolpar. Information kring detta kommer med kallelsen till årsmötet.
 • Styrelsen vill också ta och tacka Malin och Camilla för deras

  initiative med att arangera påskskoj.


Mvh Styrelsen


Inbjudan Odlarmöte den 12/4

publicerat: 9 april


VÄLKOMNA till Brf Öp inledande odlarmöte inför sin första säsong. Datum: Sön 12 april Tid: 14.00-15.30 Plats: Samlingslokalen.

Fika med diskussion planering av hur de upphöjda odlingsbäddarna och frilanden skall användas och hur många som vill vara med. Praktiska tips och råd.


Anmäl Ert intresse för att delta till


Bengt Edorsson Öp 27, Mobil 0733/224045 eller bara droppa in.


Mvh Bengt Edorsson


Information från styrelsen

publicerat: 30 mars


 • Styrelsen jobbar nu med att förbereda inför vårfixardagen. Under dagen kommer vi att röja, stöda, måla m.m. Sen bjuds det på fika och lite information.
 • För er som inte har möjlighet att vara med den 18/4, behövs hjälp helgen innan att tvätta inför målning under vårfixardagen. Vid intresse maila jonas.kore@gmail.com.
 • Under veckan kommer även ett par fågelbon tas bort i området.
 • För alla som kan tänka sig att hjälpa till i föreningen missa inte att kontakta valberedningen.


Information från styrelsen

publicerat: 11 mars


- Till påsk kommer några av våra medlemmar, annordna lite påskskoj för barnen i föreningen. Detta sker måndagen den 13/4. Det blir korvgrillning, äggjakt och fika. Mer information kommer, så håll utkik.
- Föreningen har nu en flyttbar rullstolsramp. Den kommer att ha sin plats i grovsoprummet vid garagen.
- Batteriåterviningen kommer också att få en ny plats och även denna får sin plats i grovsoprummet.
- Styrelsen vill påminna om vårfixardagen som kommer att vara den 18/4, så lägg in detta i era kalendrar.
- Innan vårfixardagen kommer det att annordnas ett odlingsmöte med information och planering för det nya odlingsytorna framför 21:an. Tid och datum kommer.
- Styrelsen vill också att ni som har intresse av att engagera er, ta kontakt med valberedningen för det finns platser att fylla inför årsmötet.
- Nästa steg för styrelsen är att gå igenom årsrapporten när den kommer tillbaka från HSB.


Information från styrelsen

publicerat: 17 februari


 • Styrelsen tycker det är bra att ni i föreningen sorterar, men vill uppmuntra alla att platta ihop återviningen innan den slänges. Detta för att det skall få plats mer, och för att föreningen skall slippa ökade kostnader för ökat antal tömingar.
 • Styrelsen har fått många frågor om vad man som ägare av lägenheten har rätt att göra och har ansvar för i lägenheten. Detta står beskrivet i föreningens stadgar §30. Det har även förekommit frågor kring altanbyggen. Vad som gäller kring detta står skrivet i trivselreglern (Glöm inte att informera grannar och styrelse om bygget). Så, styrelsen uppmanar att läsa stadgar och trivselregler.
 • Styrelsen vill även passa på att påminna om att alla boende kontrollerar brandsäkerheten i lägenheterna. Kolla över att allt finns på plats som skall finnas enligt listan i lägenhetspärmen. Filt, brandsläckar och testa brandvarnarna.
 • Nu går renoveringen av fasaderna in i slutskedet för denna gången. Efter att den är slutförd, kommer styrelsen utvärdera.


Länk till stadgar


Länk till trivselregler


Mvh Styrelsen


Information från styrelsen

publicerat: 22 januari


Styrelsen vill tacka alla som var med på medlemsmötet i söndags den 19/1. Nedan hittar ni en länk där vi kan ladda ner presentationen som visades på mötet.


Ladda ner presentation


Missa inte medlemsmöte nu på söndag den 19/1!

publicerat: 13 januari


Nu på söndag den 19/1 klockan 17:00 håller styrelsen medlemsmöte i föreningslokalen. Under mötet komemr styrelsen gå igenom vad som gjorts under 2019 och vad som kommer hända i föreningen under 2020. Det kommer bjudas på fika och valberdningen kommer och komma och prata en stund. 

Några av ämnena som styrelsen kommer ta upp är.


- Information inför beslut kring tv och bredband.

- Information kring feedback på frågan kring laddstolpar.


Styrelsen önskar alla varmt välkomna!

Samtliga medlemmar välkomna att delta på styrelsemöten från kl. 18 – 18.30. Datum för möten finns på hemsidan.


Påminnelse att meddela styrelsen mejladresser för att få information från styrelsen direkt via mejl.